Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 31 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Sesamstraat verliest zaak tegen ejaculerende muppet

Het bedrijf achter Sesamstraat, Sesame Workshop, heeft een kort geding verloren over de marketing van The Happytime Murders. De studio achter deze muppetfilm mag de aankondiging ‘No Sesame. All Street.’ blijven gebruiken in de promotie. In de trailer is ook een ejaculerende muppet te zien.

The Happytime Murders, met onder meer Melissa McCarthy en Elizabeth Banks in de gelederen, wordt geregisseerd door Brian Henson, de zoon van The Muppets-bedenker Jim. De makers van Sesame Street waren er niet blij mee dat zij in de marketing van de film worden geassocieerd met het project en klaagden The Happytimes Murders’ filmstudio STX aan.

‘Dol op Sesamstraat’

Net als toen het nieuws van het kort geding bekend werd, reageerde STX ook na het oordeel van een rechter in New York weer middels advocaat ‘Fred’, die op bijgaande foto een muppet blijkt. "We zijn dol op Sesame Street en zijn uiteraard erg blij met het oordeel dat benadrukte dat het altijd de intentie is geweest van STX om het erfgoed van eerdere creaties van The Jim Henson Company te eren en tegelijkertijd een duidelijke scheiding te maken tussen Muppets, Sesame Street-figuren en de nieuwe wereld die Brian Henson en zijn team hebben gecreëerd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.