Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2018 / 10:29 uur

‘Verzekeraars moeten stoppen met opzegkosten’

Verzekeraars moeten stoppen met het rekenen van opzegkosten. Die oproep doet de Consumentenbond. Met name bij het opzeggen van schadeverzekeringen worden nogal eens kosten in rekening gebracht, terwijl de verzekeraars een gedragscode hebben die bepaalt dat klanten na een jaar kosteloos hun verzekering kunnen beëindigen.

Om overstappen te ontmoedigen rekenen sommige verzekeraars relatief hoge kosten, tussen de 15 en 20 euro, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Benadeeld

„Consumenten worden door deze werkwijze benadeeld. Opzegkosten belemmeren een overstap naar een andere aanbieder. Dat kan niet, vinden wij. Een verzekering moet je, net als andere contracten, na een jaar kosteloos kunnen opzeggen", zegt directeur Bart Combée. Hij hoopt dat de verzekeraars zelf hun beleid aanpassen. Gebeurt dat niet, dan stapt de bond naar de politiek, aldus Combée.

De Consumentenbond zocht ook precies uit bij welke verzekeraars je wel en geen opzegkosten betaalt. Zo betaal je bijvoorbeeld bij de ANWB, Bovag en DAS opzegkosten die variëren van vier tot twintig euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Verzekeraars moeten stoppen met opzegkosten’
Sluiten