Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 apr 2018 / 11:29 uur

Recordaantal mensen belde dit jaar hulplijn

Nog nooit eerder hebben zoveel mensen met psychische problemen contact gezocht met de landelijke luisterlijn Sensoor als in het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal zochten meer dan 22.400 mensen hulp, ruim 3500 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de telefonische hulpverlener neemt het aantal „alarmerend snel” toe.

Volgens Sensoor heeft de stijging vooral te maken met de oplopende wachttijden bij GGZ. „De lange wachtlijsten verergeren niet alleen psychische klachten, de drempel om psychische hulp te zoeken wordt daardoor ook hoger”, meldt de hulpdienst, die grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers. Sensoor kan je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Je kunt ook chatten of mailen.

63.000 belletjes

De hulpverleners werden in de eerste drie maanden van dit jaar in totaal meer dan 63.000 keer gebeld. Behalve over psychische problemen, gingen die gesprekken vooral over eenzaamheid en relatieproblemen. Sensoor telt ruim 1200 vrijwilligers die jaarlijks meer dan 280.000 gesprekken voeren met mensen die angstig zijn, het leven niet meer zien zitten, onzeker zijn of eenzaam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordaantal mensen belde dit jaar hulplijn
Sluiten