Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 apr 2018 / 13:59 uur

Trump waarschuwt Russen: onze raketten komen eraan

„Maak je klaar Rusland, want ze zullen komen, mooi, nieuw en ‘smart’.” Met deze woorden waarschuwt Donald Trump de grootmacht voor een raketaanval op Syrië als vergelding voor de vermeende gifgasaanval op de Syrische stad Douma.

Dit dreigement is de reactie van de Amerikaanse president op het bericht, afkomstig uit Rusland, dat alle Amerikaanse raketten die op Syrië worden afgevuurd uit de lucht worden geschoten.

Beest Assad

Trump deed zijn zegje op Twitter. „Jullie zouden geen partner moeten zijn van een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en ervan geniet”, aldus de president die met het woord ‘beest’ doelt op de Syrische leider Bashar al-Assad.

Rusland is bondgenoot van Assad en zijn regering. De relatie tussen de VS en Rusland is volgens Trump op dit moment slechter dan ooit: „en dat is inclusief de Koude Oorlog.

Richt je op terroristen

Vanuit Rusland kwam al snel een antwoord: de VS kan volgens woordvoerder Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hun raketten beter richten op terroristen. Zakharova sprak op Facebook eveneens dat een raketaanval van de VS een poging kan zijn om het bewijs van een vermeende aanval met een chemisch wapen in de Syrische stad Douma te vernietigen.

Trump komt naar eigen zeggen snel met een beslissing over een reactie op de veronderstelde gifgasaanval in Douma. Bij de aanval, die door Syrië ontkend wordt, zouden afgelopen zaterdag minstens zeventig mensen om het leven zijn gekomen.

Reageer op artikel:
Trump waarschuwt Russen: onze raketten komen eraan
Sluiten