Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 apr 2018 / 09:10 uur

Rietjes binnenkort verboden in Londen

Fristi met een rietje voor de kids? Cola met een rietje ter bescherming voor je tanden? In Londen is het binnenkort verleden tijd. De Britse regering wil de verkoop van de rietjes verbieden. Het plan is onderdeel van een breder pakket maatregelen tegen de vervuiling van rivieren en zeeën met plastic, meldde de BBC.

„Samen kunnen we een echte verandering bewerkstelligen, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van een natuurlijke omgeving die gezonder is dan nu het geval is", zei premier Theresa May over het plan. Volgens de Britse regering worden in Groot-Brittannië jaarlijks 8,5 miljard plastic rietjes weggegooid.

Organisaties als Greenpeace UK and Friends of the Earth vinden het een goed initiatief en zien het als een ‘stap vooruit’, ze waarschuwen wel dat er nog meer actie nodig is om het probleem te verhelpen.

Alternatief

Londen streeft ook naar een verbod op de verkoop van plastic roerstaafjes. De Britse industrie zou alternatieven moeten ontwikkelen voor de rietjes en roerstaafjes die in de ban worden gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rietjes binnenkort verboden in Londen
Sluiten