Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Werkloosheid gedaald naar onder de 4 procent

Het is voor het eerst in 10 jaar dat minder dan 4 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zonder baan zit. Volgens het CBS zijn er op dit moment ruim 100.000 mensen minder werkloos dan een jaar geleden.

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek komt naar voren dat er op dit moment 357.000 Nederlanders werkloos thuiszitten. Volgens de NOS zijn dit alleen mensen die daadwerkelijk zochten naar werk, en tevens per direct beschikbaar zijn.

Daling

Het CBS laat tevens weten dat zij verwachten dat de werkloosheid de komende periode nog verder zal afnemen. In veel sectoren op de arbeidsmarkt hebben zij een daling geconstateerd, met name in de zorg, in de bouw, en bij uitzendbedrijven. In de financiële sector lijkt deze daling niet aan de orde. Daar werd nauwelijks een afname van het aantal werklozen gesignaleerd.

Minder uitkeringen

Minder werklozen, betekent ook minder ww-uitkeringen. In maart ging met om 327.00 uitkeringen. Het CBS verwacht dat rond deze tijd volgend jaar, nog ongeveer 3,5 procent van de beroepsbevolking werkloos is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.