Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Politieke partij België wil 100 % Islamitische Staat

In 28 gemeenten in België dingt de komende gemeenteraadsverkiezingen een politieke partij mee die streeft naar een honderd procent islamitische staat.

Gemeenteraadslid in Anderlecht Redouane Ahrouch vertelt aan de kranten van het Mediahuis dat ze dit doel willen bereiken zonder de Belgische grondwet aan te tasten. Het gaat in die zin bijvoorbeeld dus niet om het verplicht stellen van een hoofddoek.

Betastingen

Wat wil de partij dan wel? Bijvoorbeeld het scheiden van mannen en vrouwen in het openbaar vervoer. Al heeft dat volgens Ahrouch, zelf buschauffeur, meer te maken met klachten van vrouwen over betastingen, dan met religieuze uitgangspunten.

Partij Islam heeft als focus vrome en conservatieve moslims. Ze hebben op dit moment in zowel Anderlecht als Molenbeek een verkozene. In Vlaanderen is de partij (nog) niet opgerukt.

https://twitter.com/FranckenTheo/status/982167165578067968

Op Twitter reageert onder anderen Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken met afschuw op de plannen van de partij. „Ik walg van deze partij ISLAM. Dit is waarom @SafaiDarya en duizenden andere vrouwen uit Iran moesten vluchten. Dit is niet Europa, dit is spuwen op Europa.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.