Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 apr 2018 / 18:59 uur

Nieuwe NASA-telescoop zoekt naar buitenaards leven

De Transiting Exoplanet Survey Satellite (afgekort als TESS) gaat de jacht openen op buitenaards leven. De telescoop wordt de krachtigste die de NASA tot dusver heeft mogen gebruiken.

Elon Musk

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, zal de telescoop volgende week lanceren, zo weet Business Insider. Hij heeft het bereik om maar liefst 200.000 sterren en de bijbehorende planeten af te speuren in de jacht op buitenaards leven.

Maandag om 16.32 (Nederlandse tijd) is het zover. Dan zal de satelliet waarop de telescoop bevestigd is door een Falcon 9-raket in een baan rondom de aarde worden gebracht.

Kepler

In de voorbije jaren ontdekte NASA al veel exoplaneten (planeten die draaien om andere sterren dan de onze) met de Kepler-telescoop. Van de daarmee ontdekte planeten zijn er minimaal tien bewoonbaar.

„We leerden van Kepler dat er aan de hemel meer planeten dan sterren zijn en nu zal TESS ons de ogen openen voor een brede waaier aan planeten rondom de meest nabijgelegen sterren”, aldus NASA-directeur Paul Hertz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe NASA-telescoop zoekt naar buitenaards leven
Sluiten