Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort gezellig ‘wietwijn’ drinken?

Ben je die Chardonnay af en toe een beetje zat? Probeer dan eens de wietwijn! Deze wijn is al langere tijd verkrijgbaar in Californië, maar heeft ondertussen zijn opmars gemaakt in Nederland. Canna Be Wine telt nu zeven verkooppunten, waarvan vier in Amsterdam.

Wietolie

Het is misschien een beetje een misleidende naam, maar in ‘wietwijn’ zit geen drugs. De wijn bevat namelijk geen THC, de stof die ervoor zorgt dat je stoned raakt. Alcohol en THC mogen niet in hetzelfde product voorkomen.

„In de wijn zit CBD, dezelfde stof die ook in olie zit die gewoon bij de drogisterij op de toonbank staat”, aldus importeur Dirk Bont tegenover het AD. Het helpt juist bij het bestrijden van stress en mensen met epilepsie kunnen er baat bij hebben.

Lekker wi(e)tbiertje

Bont wil niet alleen ‘wietwijn’ verkopen, maar ook ‘wietbier’. Hij meent al een brouwerij gevonden te hebben die interesse heeft.

„We moeten geen troep verkopen. Daarom ben ik bezig met een keurmerk dat ervoor moet zorgen dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij de teelt. Zeker als je het als medicijn gebruikt, is dat heel belangrijk."

Proost dan maar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.