Metro
Metro Nieuws 30 apr 2018 / 11:45 uur

Nederlandse opgepakt voor drugssmokkel in Brazilië

Eén van de zoveelste incidenten met drugssmokkel in Brazilië: een 36-jarige Nederlandse vrouw is daar opgepakt omdat ze cocaïne probeerde te smokkelen. Ze droeg 2,2 kilo drugs met zich mee. Eerder deze maand werden óók twee Nederlanders opgepakt om dezelfde reden in het land.

Verboden handtas

Volgens Braziliaanse media wist de Nederlandse vrouw niks van de bagage. Ze zou naar Brazilië zijn gegaan om de dood van haar vader te verwerken. Ze sliep tijdens haar reis in de stad San Paulo bij een Nigeriaan, die haar een handtas zou hebben meegegeven. Op die manier hoefde ze volgens hem niet te betalen voor overgewicht bij haar bagage. Ze verklaart geen geld te hebben ontvangen van de Nigeriaan.

Eerdere incidenten

Begin april werd een 55-jarige Nederlander opgepakt op het vliegveld van Recife met zes kilo hasj. Rond die smokkel kwam volgens de politie een flink ‘toneelstuk’ kijken: de man zat namelijk in een rolstoel en deed alsof hij niet kon lopen. Een andere 46-jarige Nederlander probeerde maar liefst 10.000 xtc-pillen te smokkelen. Het ging fout na aankomst op het vliegveld van Rio de Janeiro. Wellicht komen ze de komende 25 jaar niet meer terug in Nederland: je kan in Brazilië zo lang vastzitten voor internationale drugssmokkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse opgepakt voor drugssmokkel in Brazilië
Sluiten