Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 apr 2018 / 13:49 uur

Nederlanders vast na mishandelen Tsjechische ober

In Praag zijn zeven Nederlanders opgepakt, omdat ze verdacht worden van zware mishandeling. Op een terras zouden ze hun vuisten hebben laten spreken tegen een ober. De restaurantmedewerker is met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht en is geopereerd aan zijn verwondingen.

Eigen drank

De ober zou het zevental er op aan hebben gesproken dat ze de zelf meegenomen drank op het terras niet mochten drinken. Hierop reageerden de gasten woest en deelden ze meerdere klappen uit. Vervolgens sloegen ze op de vlucht.

De mannen leken dit succesvol te hebben gedaan, want een zoektocht leverde in eerste instantie niets op. Toch bleef het signalement van de daders uitstaan en werden ze herkend toen ze terug naar Nederland wilden vliegen. Hierop werden ze alsnog opgepakt.

Mogelijk moeten de mannen zich ook nog voor iets anders verantwoorden. Er wordt nog gezocht naar een link met incident in een nachtclub, waar een vechtpartij ontstond nadat een vrouw lastig werd gevallen.

Tien jaar

De straf die de zeven verdachten kunnen krijgen, is in ieder geval niet misselijk. De website Novinky stelt dat de maximum celstraf tien jaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders vast na mishandelen Tsjechische ober
Sluiten