Metro
Metro Nieuws 14 apr 2018 / 18:59 uur

Kijkers van Temptation Island mogelijk gemanipuleerd

Je hebt vast en zeker de laatste twee afleveringen van de bekende realityserie Temptation Island gezien. Dan is het je misschien ook wel opgevallen dat de leugendetector twee verschillende antwoorden gaf op eenzelfde vraag voor Daniëlle. Is er sprake van manipulatie of was het maar een foutje?

Duimpje omhoog of omlaag?

In de aflevering die we op donderdag 5 april zagen, moest onder andere Daniëlle een aantal vragen beantwoorden onder het oog van een leugendetector. De vragen waren opgesteld door haar partner Mezdi. Als presentactrice Annelien Coorevits aan Daniëlle vraagt of ze zich bewust is van wat ze op het eiland aan het doen is, antwoordt de Nederlandse blondine met ‘ja’. De leugendetector beoordeelt haar antwoord als waar.

Maar in de volgende aflevering lijkt de leugendetector ineens van mening veranderd te zijn. Wanneer Mezdi het fragment tijdens het kampvuur krijgt te zien, beoordeelt de leugendetector Daniëlles antwoord namelijk met een duim omlaag. Ze spreekt dus niet de waarheid.

Oeps

Manipulatie of een pijnlijke fout? Het Laatste Nieuws stelde de vraag aan de Belgische zender VIJF, waar Temptation Island in België op wordt uitgezonden. Volgens hen gaat het om een pijnlijke fout. Productiehuis Warner zou de foute versie naar zowel VIJF als RTL hebben gestuurd. Volgens VIJF heeft Mezdi tijdens het kampvuur wel het juiste beeld, met de duim omhoog, gezien hebben.

Aanstaande zondag zendt VIJF een herhaling uit van de aflevering. Dan zal de correcte versie worden vertoond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijkers van Temptation Island mogelijk gemanipuleerd
Sluiten