Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Jongetje (5) dood door brand in woonwagen in Arnhem

Een 5-jarig jongetje is woensdag om het leven gekomen bij een brand in een woonwagen in Arnhem. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer laten weten. De vader van het gezin probeerde zijn zoon nog tevergeefs te redden.

Meer kinderen

De hulpdiensten werden woensdag rond 08.15 uur gewaarschuwd over de brand in de woonwagen aan de Ingenieur Molsweg in Arnhem. Vanwege de brand zijn zo’n tien omliggende woonwagens op het woonwagenkamp ontruimd. De geëvacueerde bewoners worden door bekenden in de buurt opgevangen.

De vader, de moeder en een zusje van de jongen wisten op tijd de woonwagen te verlaten. Een derde kind van het gezin was al buiten. De vader is vervolgens de woonwagen nog ingegaan om zijn zoon te redden, maar het was er te heet geworden en er stond te veel rook. De brandweer kreeg aanvankelijk door dat er twee kinderen in de brandende woonwagen zouden zijn, maar dat bleek er een te zijn.

Oorzaak

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Het vuur is inmiddels onder controle, maar er wordt nog wel nageblust. Daarna gaat de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De woonwagen kan als verloren worden beschouwd, omliggende woonwagens hebben vermoedelijk niet heel veel schade opgelopen. Wanneer de geëvacueerde bewoners terug kunnen naar hun woning, is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.