Metro
Metro Nieuws 11 apr 2018 / 07:39 uur

CBR gaat wachttijden rijexamen aanpakken

Wie rijexamen wil doen, moet soms maanden wachten. Om die lange wachttijden aan te pakken, komt het CBR nu met een aantal noodmaatregelen.

Zo kun je binnenkort ook in de avonduren of op zaterdag afrijden. Verder haalt het CBR gepensioneerde werknemers terug en worden de opleidingseisen voor examinatoren naar beneden bijgesteld. Vanaf straks kun je ook met mbo niveau 3 examinator worden.

Zeven weken

Wie nu examen wil doen, moet in de helft van de examenplaatsen langer wachten dan de maximale zeven weken die daarvoor staat. Dat geldt niet alleen voor de auto, maar ook voor de bus, taxi, vrachtwagen en trekker.

De verwachting is dat er dit jaar 34.000 meer examens worden afgelegd dan vorig jaar. „De oorzaak is natuurlijk goed nieuws: onze economie bloeit als nooit tevoren. In de transport en logistiek springen ze om chauffeurs", aldus het CBR. „Tegelijk wordt het steeds gewoner dat zeventienjarigen het rijbewijs halen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CBR gaat wachttijden rijexamen aanpakken
Sluiten