Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 apr 2018 / 13:59 uur

Burgemeester Van Aart reanimeert verkeersregelaar

De burgemeester van Loon op Zand, Hanne van Aart, heeft vrijdagochtend tijdens de Koningsdagfestiviteiten een man gereanimeerd die onwel werd. De man was daar aan het werk als verkeersregelaar. Burgemeester Van Aart ging zonder twijfelen over tot het verlenen van eerste hulp. De man is weer bij kennis met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Geen heldendaad

,,Loftuitingen zijn niet nodig", zegt ze in het AD. ,,Iedereen zou dit doen. Ik hoop ook dat steeds meer mensen een reanimatiecursus gaan volgen." Het is voor Van Aart niet de eerste keer dat ze iemand reanimeerde. Het was omstanders ook opgevallen dat de burgemeester zeer kalm bleef. De 33-jarige Van Aart is de jongste burgemeester van Nederland.

Het voorval gebeurde op de oprit van Het Witte Kasteel, waar de festiviteiten plaatsvinden. De burgemeester was ook bij Het Witte Kasteel omdat zij eigenlijk om 10.00 uur de festiviteiten zou openen. De opening vond door het incident wat later plaats.

Foto: Erik Haverhals/FPMB

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Burgemeester Van Aart reanimeert verkeersregelaar
Sluiten