Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 27 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

ABBA gaat na 35 jaar weer muziek maken!

De Zweedse popgroep ABBA heeft grote plannen; na 35 jaar gaan ze weer de studio in om nieuwe muziek uit te brengen. De manager heeft via sociale media laten weten dat het om twee nieuwe nummers gaat.

Hologrammen

In de jaren 70 was ABBA wereldwijd ongekend populair. In 1983 ging de band uit elkaar. In 2016 besloten ze weer samen te gaan werken om een ‘digitaal experiment’ op te zetten. Dit blijkt die een virtuele tournee te worden van hologram-optredens van de voormalige popgroep die in het najaar op het podium komt.

De opnamesessies hebben geleid tot twee nieuwe nummers. Een daarvan is ‘I Still Have Faith In You’. Deze nieuwe song zal door de hologram-versie worden gezongen in een tv-programma dat door de NBC en BBC wordt gemaakt en in december uitgezonden.

Korte vakantie

,,We voelden alle vier aan, dat na circa 35 jaar het leuk zou zijn onze krachten weer eens te bundelen in een opnamestudio. Dat hebben we gedaan. En het leek alsof de tijd had stilgestaan en we enkel maar voor een korte vakantie waren weggeweest. Het was heel erg leuk”, aldus de manager van de groep. De popgroep Abba bestaat uit Benny Andersson (71), Agnetha Fältskog (68), Anni-Frid Lyngstad (72) en Björn Ulvaeus (73).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.