Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 apr 2018 / 13:44 uur

Bedrijf voor 350.000 euro opgelicht met VVV-bonnen

Een 26-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt dat hij zijn voormalig werkgever voor tonnen heeft opgelicht. De man zou op deze manier 350.000 euro hebben weggesluisd van het bedrijf.

Illegale toegang

Beweerd wordt dat de man op illegale wijze toegang zou hebben gekregen tot de verschillende bedrijfsnetwerken en -applicaties door met het account van iemand anders in te loggen. Vervolgens sloeg hij keihard toe.

Hij bestelde apparatuur en tal van VVV-bonnen op verschillende adressen. De apparatuur bood hij vervolgens te koop op het internet aan, waarna hij het geld in zijn eigen zak stak. De politie kwam de zaak op het spoor, toen zij vorig jaar een van zijn bestellingen onderschepte.

Handlangers

Aanvankelijk kwam de politie bij een 61-jarige man uit Stroe. Deze is nog altijd een verdachte in de zaak, maar de eerder genoemde Apeldoorner is de hoofdverdachte.

Er zijn nog vier andere medeverdachten in het spel. Zij zijn ook aangehouden door de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrijf voor 350.000 euro opgelicht met VVV-bonnen
Sluiten