Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mrt 2018 / 12:29 uur

Vlemmix belooft verloting villa als mensen stemmen

Zanger en ondernemer Johan Vlemmix gaat zijn miljoenenvilla verloten onder Eindhovenaren die gestemd hebben als zijn Partij van de Toekomst volgende week minimaal tien van de 45 raadszetels haalt. Dat heeft de man vrijdag bevestigd.

Zijn PvdT doet met één kandidaat, hijzelf, mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Als zijn partij meer zetels zou krijgen, worden deze onder de grootste partijen in de raad verdeeld. „Het gaat mij er niet eens om dat mensen op mij stemmen, áls ze maar gaan stemmen”, claimt Vlemmix. Hij denkt oprecht dat zijn plan om in de raad te belanden een kans van slagen heeft. „We hebben bij vorige verkiezingen elke keer bijna de kiesdrempel gehaald. Er is zelfs een keer een landelijke peiling geweest waarin we zes zetels kregen.”

De villa is 345 vierkante meter groot en telt negen kamers. Het pand, dat Vlemmix zelf ‘het Versailles van Eindhoven’ heeft gedoopt, staat op een stuk land van 3600 vierkante meter.

Iedereen maakt kans

Niet alleen stemmers op de Partij van de Toekomst maken kans op de villa, benadrukt hij. „Het belangrijkste vind ik dát mensen gaan stemmen. Dat is ook de strekking van mijn verkiezingslied, Laat je stem niet verloren gaan.” Als de PvdT met tien zetels in de raad komt, kunnen Eindhovenaren die hebben gestemd zich melden bij Vlemmix voor de verloting. „Ik ga niet controleren of mensen echt naar de stembus zijn geweest. Ik ga ervan uit dat mensen over zoiets niet liegen.”

De Partij voor de Toekomst wil onder andere meer evenementen naar Eindhoven halen om zo meer omzet te krijgen voor de lokale ondernemers. Vlemmix zou zelf wethouder van feest willen worden. Daarnaast pleit de PvdT voor een ‘necropolis’, een begraafplaats in een van de vele lege flats in de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vlemmix belooft verloting villa als mensen stemmen
Sluiten