Metro
Metro Nieuws 2 mrt 2018 / 16:19 uur

Sneeuw en gladheid verwacht in de avondspits

Wie vrijdag de weg op gaat, kan maar beter goed opletten. Vooral in Zeeland zijn winterbanden geen overbodige luxe: daar gaat het vrijdagmiddag al ijzelen. Er valt daar regen terwijl het een paar graden vriest en dat betekent gladheid. Vanuit enkele plaatsen komen al meldingen van spekgladde wegen, meldt Weeronline.

Dat neerslaggebied breidt zich de komende uren uit over het zuiden van het land. Wegens sneeuwval heeft het KNMI code geel afgekondigd voor het hele land, behalve de drie noordelijke provincies.

Sneeuw in het hele land

In het zuiden kan vrijdagavond 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen. Daarna gaat het ook sneeuwen in het midden en in het noorden van het land. In de nacht wordt het -1 in Zeeland en -9 in Groningen. Zaterdagochtend is ook nog op veel plaatsen glad. Dan ligt overigens alleen in het noorden en noordoosten de gevoelstemperatuur nog beneden de min 15 graden.

De ANWB verwacht dat er vooral in het zuiden meer kans op gladheid is en langere files. De kou heeft alvast gezorgd voor asfaltschade op de A16 tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug richting Breda. Verkeer heeft daar meer dan een uur vertraging door de spoedreparatie.

Reageer op artikel:
Sneeuw en gladheid verwacht in de avondspits
Sluiten