Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

2 doden bij schietpartij op Amerikaanse schoolcampus

Tijdens een schietpartij in een gebouw op de campus van de Central Michigan University in Mount Pleasant zijn vrijdag zeker twee personen om het leven gekomen. Dat heeft de politie gezegd tegen onder meer Fox17 en de Detroit Free Press.

In een studentenflat op de campus op de vierde verdieping opende de dader het vuur. De politie meldt dat de twee dodelijke slachtoffers geen studenten van de universiteit zijn. De Amerikaanse autoriteiten vermoeden dat hem om zaak in de huiselijk sfeer gaat, mogelijk een uit de hand gelopen ruzie.

Dader op de vlucht

De dader is nog niet gepakt. Studenten is geadviseerd een schuilplaats te zoeken en 911 te bellen als ze iets verdachts zien. Er is sprake van een schutter die is ontkomen en nu op de vlucht is. Als reactie zijn alle schoolgebouwen in Mount Pleasant in ‘beveiligde modus’, dit betekent dat alle deuren op slot gaan, de luiken sluiten en dat niemand de gebouwen mag binnenkomen of verlaten. Ook het ziekenhuis is hermetisch afgesloten.

De Amerikaanse autoriteiten zijn op zoek naar de dader. Het zou gaan om een 19-jarige getinte man van ongeveer 1 meter 80 lang. Hij draagt een mosterdgele jas en een blauwe hoodie. Hij wordt beschouwd als gewapend en gevaarlijk.

Het nieuws over de schietpartij zorgde voor een schok in de Verenigde Staten, het land beleeft een zeer bloederige periode als het gaat om schietpartijen op scholen. Een oud-leerling richtte ongeveer twee weken geleden met een semi-automatisch wapen een bloedbad aan op Douglas High in Parkland, Florida. Hierbij zijn zeventien mensen om het leven gekomen. De discussie over wapenbezit in het land luwde hiermee in ongekende hevigheid op. Veel Amerikanen hebben het helemaal gehad met de soepele wapenwetgeving in de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.