Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 2 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Peter R. de Vries hoopte op meer televisiekijkers

Crimefighter, mediapersoonlijkheid en allround-deskundige Peter R. de Vries is sinds kort weer terug bij SBS6. Hier presenteert hij zijn nieuwe programma De Raadkamer. Donderdagavond was de eerste uitzending. Volgens cijfers van kijk- en luisteronderzoek hadden 548.000 mensen een alibi door af te stemmen op het programma. De Vries gaf aan tafel bij RTL Boulevard aan op meer gehoopt te hebben.

De Raadkamer is een live-programma over de misdaad. Er worden actuele onderwerpen over de onderwereld en de politie behandeld. Peter R. de Vries bespreekt deze cases met experts en vergelijkt het met een soort van ‘Voetbal Inside over misdaad’. Hij is eerder 17 jaar lang te zien geweest op SBS6 als misdaadverslaggever.

Startpunt

„De kijkcijfers zijn helemaal niet verkeerd voor SBS, maar ik had stiekem gehoopt dat ze iets hoger waren", gaf de misdaadverslaggever vrijdag toe op RTL 4. De immer bescheiden De Vries ziet het echter positief. „Het is een mooi startpunt om vanuit te gaan klimmen."

Aan Nu.nl gaf de Amsterdammer onlangs aan zeer verheugd te zijn met het feit dat hij nu ‘eindelijk een podium krijgt op tv’. Hoewel hij eigenlijk wekelijks bij talkshows aanschuift is De Vries van mening dat hij niet genoeg kan uitweiden over de zaken waar hij verstand van heeft. Hiervoor is De Raadkamer in het leven geroepen.

De Raadkamer zorgde donderdag niet voor een piek in het aantal kijkers naar de campingzender op de donderdagavond. Sterker nog; Utopia en Gestalkt hadden nipt meer kijkers. Hart van Nederland is en blijft de kampioen van SBS6 als het gaat om de kijkcijfers. Op donderdagavond keken er 731.000 mensen naar de actualiteitenrubriek. Het best bekeken programma van donderdag 1 maart was Bed en Breakfast van Omroep MAX met 1,4 miljoen kijkers.

SBS en kijkcijfers

SBS is de laatste tijd aan het experimenteren met wisselende formats om de kijker terug te winnen. Dit met wisselend succes. Vanaf zondag 4 maart is er een nieuwe gezellige talentenjacht mét BN’ers te zien. Tijdens deze bloedstollende afvalrace zullen we erachter komen wie de beste pottenbakker is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.