Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 9 mrt 2018 / 06:03 uur

Kluisjeskraak Rabobank veel groter dan gedacht

De bankroof in het Noord-Brabantse Oudenbosch afgelopen weekend blijkt veel groter dan gedacht. Volgens de Telegraaf zijn zeker 300 kluisjes leeggeroofd en zou het gaan om een van de grootste bankroven ooit in Nederland.

De kluisjes zaten vol met cash en goudstaven. Justitie vermoedt dat er tussen de vijf en vijftien miljoen euro is buitgemaakt. Er lag zoveel dat de rovers veel goud niet eens hebben meegenomen.

Een medewerker?

De politie houdt er rekening mee dat een beveiliger of een medewerker van de Rabobank betrokken is geweest bij de inbraak. „Een ‘inside-job’ is een van de scenario’s waar we rekening mee houden", zegt een woordvoerder.

Maandag ontdekten medewerkers van de Rabobank in Oudenbosch dat de bank was leeggeroofd. Van de 600 kluisjes bleek de helft te zijn opengebroken. De politie heeft nog geen idee van de daders. Er is nog geen enkele tip binnengekomen bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kluisjeskraak Rabobank veel groter dan gedacht
Sluiten