Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 18 mrt 2018 / 10:04 uur

Kalend? Smeer wasabi op je hoofd

Bij het lezen van het woord wasabi denk je waarschijnlijk eerder aan sushi dan aan haargroeimiddelen, maar als het aan een aantal Japanners ligt gaat dat veranderen. Zij zeggen namelijk dat de zeer scherpe specerij heel goed werkt tegen kaalheid.

Japans wasabi-bedrijf Kinin bracht laatst naar buiten dat bestanddelen die gevonden zijn in de wasabi plant, haar sneller laten terug groeien dan producten die daarvoor op dit moment op de markt zijn. Maar gooi nog niet meteen al je haargroei shampoo’s over boord, want het gaat hier wel om het pure product wasabi. En dat is vrij duur, schrijft Munchies.

Pure wasabi

Voor vijfhonderd gram van deze pure wasabi betaal je ongeveer tachtig dollar, iets meer dan 65 euro. Het ligt natuurlijk aan de mate van kaalheid en de grootte van het oppervlak hoeveel wasabi jij nodig hebt, maar goedkoop is het niet. Daarnaast is de geur niet heel aangenaam.

Ook is er nog geen wetenschappelijk bewijs dat de uitspraak van Kinin ondersteunt. Wat wel eerder onderzocht is, is het bestandsdeel isosaponarin. Dit zou in wasabi zitten en is bewezen goed voor de aanmaak van menselijk collageen. Collageen is een eiwit dat ervoor zorgt dat onze huid en haar in goede conditie blijven.

Dat zou er dus op kunnen wijzen dat de fabrikant gelijk heeft. Helemaal zeker weten we het echter niet, maar ach… wellicht is het het proberen waard?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kalend? Smeer wasabi op je hoofd
Sluiten