Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mrt 2018 / 11:47 uur

John de Mol koopt het ANP

Talpa is de nieuwe eigenaar van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). John de Mol heeft alle aandelen gekocht van het persbureau.

Onafhankelijk

De Mol kent op het terrein van de nieuwsvoorziening ,,geen sterker merk dan het ANP. Uitgerekend in deze tijden waarin fakenieuws aan de orde van de dag is, moeten we onafhankelijke berichtgeving koesteren,” zo laat hij weten.

Het ANP bedient het overgrote deel van de Nederlandse mediabedrijven met nieuws, foto’s, video en radiobulletins. Daarnaast levert het persbureau diensten aan bedrijven op het gebied van mediadistributie en analyse.

Volgens de directie van het ANP, algemeen directeur Martijn Bennis en hoofdredacteur/mediadirecteur Marcel van Lingen, is de positie van het persbureau goed geregeld. ,,Onze nieuwsvoorziening blijft snel, feitelijk en onafhankelijk,’’ zo laten ze weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
John de Mol koopt het ANP
Sluiten