Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

99-jarige Australiër breekt record vrijzwemmen

Het is nooit te laat om ergens super goed in te worden. Dat leert de 99-jarige George Corones ons met zijn actie op de Australische Commonwealth Games.

De oude man is nog lang niet klaar om rustig achter de geraniums te gaan zitten, hij is veel te druk met zwemmen. Met een tijd van 56.12 seconden brak George het record vrijzwemmen op de 50 meter in zijn leeftijdscategorie. Het vorige record werd in 2009 gehaald door de 100-jarige Jaring Timmerman. Hij deed toen 1 minuut en 16.92 seconden over dezelfde afstand. George heeft het dus beduidend beter gedaan.

Zelfverzekerd

Hij was dit jaar de enige die meedeed in zijn leeftijdscategorie van 100 tot 104 jaar. Hij valt met zijn 99 jaar toch in de oudere categorie, omdat hij dit jaar nog honderd wordt en je wordt ingedeeld op je geboortejaar. Pas toen de man tachtig was begon hij met zwemmen. In januari vertelde hij een lokale krant dat het hem zou verbazen als hij het record niet kon breken. Hij was zelfverzekerd een tijd onder de minuut neer te zetten, misschien wel 58 seconden. George overtrof dus ook nog eens zijn eigen verwachtingen en dat leverde een mooi plaatje op:

This photo says it ALL! Congratulations to George Corones (QTT) who broke the 50m Freestyle World Record last night -…

Posted by Masters Swimming Australia on Wednesday, February 28, 2018

Over twee maanden wordt de fitte man honderd, maar zijn cadeautje heeft hij alvast in the pocket. Hij is de wereldrecordhouder en iedereen is gek op hem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.