Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 mrt 2018 / 07:20 uur

Acrobaat Cirque du Soleil overlijdt na val in show

Tijdens een show van Cirque du Soleil in de Amerikaanse stad Tampa (Florida) heeft zich een verschrikkelijk incident voorgedaan. Een van de acrobaten kwam tijdens zijn ‘act in de touwen’ ten val en overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan de gevolgen ervan.

Vijftien jaar in dienst

Het gaat om Yann Arnaud, die een vrouw en dochter achterlaat. Hij was al vijftien jaar in dienst bij het wereldberoemde circus, dat momenteel de wereld overgaat met de show Volta.

Hoe dat nu precies verder gaat is nog onbekend. Cirque du Soleil heeft laten weten voorlopig in ieder geval de twee resterende shows in Tampa niet door te laten gaan. „De prioriteit ligt voorlopig bij het verwerken van dit verlies en het steunen van Yann zijn familie en onze crew." Het circus laat verder weten zijn volledige medewerking te geven aan het onderzoek naar het incident.

Moeite

Julien Martinez was zondag een van de bezoekers bij het circus en zag het gebeuren. „Het leek even daarvoor al alsof hij moeite had om de touwen goed vast te pakken”, zo verklaart hij tegenover CNN.

„Het was verschrikkelijk", vervolgt Martinez. „Je hoorde het publiek gillen van afschuw. Er zaten kinderen tussen die volledig in paniek raakten. Je gaat je erdoor afvragen wat zich er allemaal achter de schermen afspeelt. Wat is de prijs en het risico voor ons entertainment op dat moment?"

Niet uniek

Dodelijke ongevallen bij het Cirque du Soleil zijn niet uniek. In 2013 kwam Sarah Guillot-Guyard om bij een val tijdens een act in de lucht en in 2016 was Olivier Rochette het slachtoffer van een dodelijk incident met een heftruck.

De laatste post van Arnaud op Instagram

View this post on Instagram

After so much work and training and staging, our straps duo act is finally in the show tonight. It’ s time to go for it @pawel_walczewski . #volta #cirquedusoleil #strapsduo #aerial #aerialarts #aerialacrobatics #florida #tampa #acrobatics #gymnastics #duo #hallofequals #cirfit #cirfit_lifestyle #cirfit_usa #cirfitapparel #cirfitworld #teamcirfit Thanks @andregymbrasil for the picture.

A post shared by Yann Arnaud (@yannarnophoto) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acrobaat Cirque du Soleil overlijdt na val in show
Sluiten