Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 28 feb 2018 / 19:41 uur

Staatssecretaris zet Pakistaans gezin het land uit

Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid heeft besloten de familie Israël het land uit te zetten. De vierkoppige familie moet als het aan Harbers ligt terug naar Polen, waar zij voor het eerst voet zette op Europees grondgebied.

De familie Israël verbleef al een jaar op een camping in het Gelderse Epe. Daar werd zij vorige week opgepakt, waarna het gezin sliep in kamp Zeist. Nu is het wachten alleen nog op een vier enkeltjes richting Polen.

Onrust

Burgemeester Hans van der Hoeve geeft aan alles gedaan te hebben om de familie in Nederland, maar volgens hem heeft men in Den Haag ‘helaas’ anders beslist. Hij zou zijn zorgen hebben meegedeeld aan de Dienst Terugkeer & Vertrek en ook de staatssecretaris een brief hebben geschreven, vertelt hij in een persverklaring.

„Daarbij (heb ik) aangegeven dat dit gezin al meer dan een jaar in Epe verblijft en dat zij zich in relatief korte tijd goed hebben geïntegreerd in de Eper samenleving. Ook heb ik de staatssecretaris gewezen op de maatschappelijke onrust die deze zaak teweeg brengt in onze gemeente”, zo citeert de Stentor.

De familie Israël bestaat uit een vader, een moeder en twee zoons. De dochter annex zus van het gezin en de oom zijn in Pakistan vermoord. Omdat de Israëls vreesden dat hun hetzelfde lot te wachten stond, sloegen zij op de vlucht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Staatssecretaris zet Pakistaans gezin het land uit
Sluiten