Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 feb 2018 / 21:44 uur

Raadslid D66 grof in de fout bij beschuldigen PVV’er

Saskia ter Kuile van de D66-fractie in de gemeente Weesp heeft een pijnlijke uitglijder begaan. Ze dacht een PVV Zaanstad-kandidaatsraadslid te ontmaskeren, maar maakte uiteindelijk zichzelf belachelijk.

Doctor

Ter Kuile beweerde dat het PVV-lid ten onrechte op Twitter stelde een doctor te zijn, maar had niet door dat Jaap Docter gewoon zijn naam was. Wat het extra pijnlijk maakt, is dat de spelling van zijn achternaam anders dan die van de titel.

Jaap Docter – die toegegeven op Twitter wat raar vermeld staat als Jaap Mol (Docter) – kwam er snel achter en Ter Kuile verwijderde niet veel later haar domme tweet.

Tegenover NH Nieuws trok het raadslid van D66 vervolgens het boetekleed aan. Ik heb de tweet te snel verstuurd. „Ik trek het boetekleed aan. Ik zat in deze situatie fout, sorry.”

Niet genoeg

Voor Docter is dat niet genoeg, de PVV’er wil dat ze het ook op het social medium en in een persoonlijk bericht rechtzet. „U kunt uw tweet en antwoorden waarin u mij valselijk beschuldigd en beschimpt dan wel verwijderen, u heeft nog steeds geen rectificatie of excuus mijner kant doen toekomen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Raadslid D66 grof in de fout bij beschuldigen PVV’er
Sluiten