Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Super Bowl-winnaars passen voor bezoek aan Trump

Het Witte Huis blijft dit jaar leeg op de dag dat de winnaars van de Super Bowl zijn uitgenodigd. Tenminste, het volledige team van de Philadelphia Eagles heeft laten weten niet in te gaan op de traditionele uitnodiging van Donald Trump.

Solidair

Aanvankelijk ging het slechts om drie spelers van de glansrijke winnaars, maar inmiddels is bekend geworden dat de rest van het team solidair is met Malcolm Jenkins, Torrey Smith en Chris Long.

Van het trio spelers behoren Jenkins en Smith tot de groep getinte sporters die knielen tijdens het volkslied in plaats van meezingen. Iets dat Trump niet zint.

Spelers ontslaan

De president riep de clubs afgelopen september zelfs op om spelers die niet meezingen tijdens het volkslied te ontslaan. Volgens hem zouden ze geen respect tonen naar Amerika.

Overigens heeft het knielen niet direct te maken met Trump, maar met het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen, iets dat al langer dan de termijn van Trump aan de gang is.

NBA

Afgelopen jaar was er al onrust rondom het huldigen van de NBA-winnaars in het Witte Huis. Sterspeler Stephen Curry (Golden State Warriors) weigerde te komen, waarna Trump de uitnodiging voor hem complete team introk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.