Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 16 feb 2018 / 19:29 uur

Oorlogsheld Marco Kroon werkt aan speelfilm

Oorlogsheld Marco Kroon is bezig met een speelfilm over zijn leven in Afghanistan. De militair wil zijn boek Danger Close verfilmen. Een producent en regisseur is al gevonden.

Dat schrijft RTL Nieuws. Kroon wacht alleen nog op toestemming van het ministerie van Defensie. Dat wacht nog op het onderzoek van het OM, dat onderzoek doet naar een geweldsincident in Afghanistan. Kroon zou in 2007 een Afghaan hebben doodgeschoten, maar dat werd pas tien jaar later aan Defensie gemeld.

Of het geweldsincident zoals Kroon dat onlangs meldde een rol gaat spelen in de film, is niet duidelijk.

Roel Reiné

De landmacht is door Kroon en de Nederlandse filmproducent KeyFilm gevraagd om mee te werken aan de film. De film zou geregisseerd moeten gaan worden door Roel Reiné. Hij is bekend van de film Michiel de Ruyter, en regisseerde eerder films over legeracties, zoals Seal Team 8 en The Marine 2.

Als Defensie niet wil meewerken, is het onmogelijk om zo’n film te maken in Nederland, zegt regisseur Boris Paval Conen tegen RTL Nieuws. „​​​​​​​Als je een geloofwaardige film wilt, heb je het Nederlandse legermateriaal nodig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oorlogsheld Marco Kroon werkt aan speelfilm
Sluiten