Metro
Metro Nieuws 11 feb 2018 / 07:49 uur

Lerares VS ontslagen omdat ze trouwde met een vrouw

In het Amerikaanse Miami is een vrouw ontslagen omdat ze op Facebook foto’s had geplaatst van haar huwelijk. Ze trouwde met een vrouw en dat was niet in lijn met de waarden van de katholieke basisschool waar ze werkte.

De vrouw had de foto’s vorig weekend geplaatst. Toen ze woensdag weer aan het werk wilde gaan, werd ze op het matje geroepen, zo vertelt een vriendin van de vrouw aan de krant Miami Herald. Daar werd haar verteld dat ze, na zeven jaar op de school te hebben gewerkt, niet meer hoefde terug te komen.

‘Noodzakelijke beslissing’

De directeur van de basisschool heeft in een brief aan de ouders uitgelegd dat het om een moeilijke maar noodzakelijke beslissing ging.

Een aantal ouders zijn vervolgens verontwaardigd naar de school gegaan. Ze vinden haar een goede lerares en hebben geen problemen met haar partnerkeuze.

Ook Billy Corben, een goede vriend van het stel, deelde een foto van de huwelijksceremonie van het stel op Twitter en zegt verbaasd te zijn over het ontslag van zijn goede vriendin.

Geen wet

Het homohuwelijk is in Florida sinds 2015 officieel toegestaan, maar de staat heeft geen wet die discriminatie van mensen omwille van hun geaardheid verbiedt.

De vrouw overweegt juridische stappen tegen de school te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lerares VS ontslagen omdat ze trouwde met een vrouw
Sluiten