Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 feb 2018 / 20:44 uur

Kopstuk Satudarah opnieuw opgepakt

Een van de oprichters van motorbende Satudarah is voor de tweede keer opgepakt in Oostenrijk. Ruim een week geleden werd Michel B. ook al gearresteerd, maar de Oostenrijkse rechter liet hem op borgtocht vrij.

Nu heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) benadrukt hoe belangrijk het is dat B. wordt opgepakt. In een nieuw Europees aanhoudingsbevel heeft het OM het vluchtgevaar onderstreept. B. verbleef in het wintersportoord Gerlos in Tirol.

Nog meer arrestaties

De man wordt verdacht van leidinggeven aan een criminele organisatie. Diezelfde verdenking geldt ook voor diverse andere leiders van Satudarah, die in Nederland in voorarrest zitten. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan geweld, afpersing, wapenbezit en drugshandel.

In september vorig jaar werden drie landelijke bestuursleden van Satudarah aangehouden. Afgelopen week volgde in Tilburg de arrestatie van de landelijke penningmeester en de penningmeester van chapter Eindhoven.

B. was maandenlang voorvluchtig. Hij stond sinds oktober op de nationale opsporingslijst van het OM. Hij was op wintersportvakantie in Gerlos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kopstuk Satudarah opnieuw opgepakt
Sluiten