Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 10 feb 2018 / 17:15 uur

IJssalon verkoopt gevaarlijkste ijs ter wereld

IJs waarvan je mond in vuur en vlam gaat staan? Klinkt gek he? In een ijssalon niet ver van Glasgow kun je het gevaarlijkste ijsje ter wereld eten, namelijk 500 keer pikanter dan Tabasco.

Oud recept

Je moet er wel even voor naar Schotland, maar het Aldwych Café, niet ver van Glasgow verkoopt het gevaarlijkste ijs ter wereld. Je moet wel ouder zijn dan 18 en een document ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijk op je neemt. Het ijsje ‘Respiro Del Diavolo’ is gemaakt naar een oud recept uit 1946.

Tabasco scoort ongeveer 7.000 SHU op de schaal van Scoville, een schaal die de pikantheid van eten meet. Dit ijsje scoort maar liefst 1.569.300 punten op diezelfde schaal. Ter vergelijking: pepperspray scoort tussen 2 miljoen en 5 miljoen op de schaal van Scoville.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IJssalon verkoopt gevaarlijkste ijs ter wereld
Sluiten