Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Politieactie om carnavalvierders met nepwapen

Twee mannen die van plan waren om carnaval te gaan vieren in het zuiden, zijn vrijdagmiddag aangehouden door de politie om een nepwapen dat ze bij zich hadden. Automobilisten zagen de carnavalvierders op de A27 rijden met het wapen in de hand en belden 112.

Speelgoedwapen

De carnavalvierders zullen waarschijnlijk flink geschrokken zijn toen de politieagenten hen met getrokken wapens aanhield. Wanneer de politie een melding van een vuurwapen binnenkrijgt, zijn er veiligheidsprocedures waar de agenten zich aan moeten houden. Eén daarvan is dat ze de verdachte gewapend moeten aanhouden.

De twee mannen werden uit de auto gehaald en in de boeien geslagen. Pas na de aanhouding bleek dat het om een speelgoedwapen ging en dat ze onderweg waren naar het zuiden om carnaval te vieren.

Waarschuwing

Zonder het Europese CE-keurmerk zijn speelgoedwapens die op echte wapens zijn illegaal. Als ze wel dit keurmerk hebben, is het alsnog niet toegestaan om ze in het openbaar te dragen. De politie waarschuwt voor de nepwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. In Schiedam was het vrijdagmiddag ook raak. Daar haalde een 16-jarige jongen een wapen uit zijn jas en bedreigde daar twee meisjes mee. Achteraf bleek het om een luchtdrukwapen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.