Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Haagse schaatsbaan vernield door pretbedervers

Tijdens de koudste week van de winter gaan we massaal het ijs op. Overal in het land gaan ijsbanen open zodat mensen rondjes kunnen maken op natuurijs.

Voor het Haagse Zuiderpark gaat dit echter niet op. Een groep vandalen vond het nodig om de verse ijsvloer dusdanig te vernielen waardoor de ijsbaan vandaag niet open kan. De organisatie laat via Facebook weten dat er ongeveer een 500 vierkante meter van de ijsvloer is stukgemaakt.

Update over de schaatsbaan in het Zuiderpark, er is naar schatting 500 vierkante meter beschadigd.

Posted by Zuiderpark Den haag on Tuesday, February 27, 2018

‘Escalerende situatie’

De abominabele conditie van de ijsbaan was dinsdag ook al onderwerp van gesprek van de ijsclub en de gemeente Den Haag. Toen moesten vrijwilligers van het Zuiderpark erop toezien dat de ijsvloer heel bleef. Zij hebben zich echter uit de voeten gemaakt omdat de situatie ‘dreigde te escaleren’, laten zij via het sociale medium weten.

‘Waarom zijn er mensen die dit ijsplezier voor anderen willen vergallen?’, vragen zij zich af.  De ijsbaan was goed op weg om aan te sterken zodat er vandaag geschaatst kon worden. Door de geleden schade gaat dit echter niet door. En zullen de Hagenaren die op natuurijs willen schaatsen hun heil ergens anders moeten zoeken. Als de kou aanhoudt en de vernielingen uitblijven dan zou de ijsvloer aanzet einde van de week wellicht wel weer begaanbaar kunnen zijn.

EVEN WAT STICHTELIJKE WOORDEN -Begin van de avond kregen we het bericht van een ambtenaar op het Stadsdeelkantoor over…

Posted by Zuiderpark Den haag on Tuesday, February 27, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.