Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 feb 2018 / 12:09 uur

Baby ontvoerd bij supermarkt Lidl in Eersel

In de Brabantse plaats Eersel is op klaarlichte dag een baby ontvoerd. Dat gebeurde maandagmorgen op een parkeerplaats bij supermarkt Lidl aan de Nieuwstraat. De politie heeft inmiddels een Amber Alert verstuurd.

https://twitter.com/AMBER_Alert_NL/status/968105602827382785

De zes maanden oude Hannah was bij een verzorger ondergebracht en is waarschijnlijk meegenomen door haar biologische ouders. De politie heeft hun namen ook gepubliceerd. De baby was door jeugdzorg onttrokken aan het onderlijk toezicht.

Donkere Mercedes

De politie is een grote zoekactie gestart naar de dader, die vermoedelijk met het kind is weggereden in een donkere Mercedes. De AMBER Alert is uitgestuurd omdat de politie zich ,,ernstige zorgen" maakt over de veiligheid van het kind. Waarom het kind bij haar ouders was weggehaald, is niet bekendgemaakt.

Volgens lokale media liep een vrouw de supermarkt uit met in haar armen een Maxi-Cosi met het kindje. De dader zou deze uit haar armen hebben gegrist.

Direct na de melding vroeg de politie via Burgernet om uit te kijken naar de auto en de baby. Tegelijkertijd probeerde de recherche in Eindhoven op diverse manieren in contact te komen met de ouders. Die acties, maar ook oproepen op social media, leidden tot meerdere reacties van burgers, die nu verder worden onderzocht.

De acties hebben nog niet geleid tot het vinden van Hannah. Iedereen die meer weet over de situatie wordt gevraagd 112 te bellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baby ontvoerd bij supermarkt Lidl in Eersel
Sluiten