Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 jan 2018 / 05:39 uur

Zware storm op komst: minder vluchten en treinen

Nederland maakt zich op de voor de tweede storm van dit jaar: een westerstorm. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor bijna het hele land. Alleen voor de pronvincies Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel.

Rond het middaguur is de storm naar verwachting het hevigst. Dan worden in delen van het land windstoten tot wel 120 kilometer per uur verwacht. In het noordoosten kan het bovendien glad worden door sneeuwval.

Drukke ochtendspits

Rijkswaterstaat en de verkeersdiensten waarschuwen voor een extra drukke ochtendspits. Vanwege de harde wind kunnen auto’s met aanhanger en vrachtwagens beter niet leeg de weg op gaan.

De NS past de dienstregeling aan en waarschuwt voor extra reistijd en vaker overstappen. Waar normaal de treinen om de 10 of 15 minuten komen, rijden ze vandaag maar een keer per 30 minuten. Dat geldt voor het hele land. Spoorbeheerder ProRail houdt extra storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel te verhelpen en de NS zet extra medewerkers in op de stations om reizigers te helpen.

Luchtvaartmaatschappij KLM annuleert in totaal zo’n 220 Europese vluchten van en naar Schiphol. Wegens de storm zullen er minder start- en landingsbanen worden gebruikt.

De geannuleerde vluchten zijn vluchten binnen Europa, laat KLM weten. Reizigers worden geïnformeerd en hun ticket wordt omgeboekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zware storm op komst: minder vluchten en treinen
Sluiten