Redactie Metro
Redactie Metro Openbaar vervoer 2 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Storm Ciarán ook van invloed op treinverkeer: ‘Vermijd trein indien mogelijk’

NS-topman Wouter Koolmees raadt reizigers aan de trein donderdag indien mogelijk te mijden vanwege de storm Ciarán. Dat zei hij op NPO Radio 1 in het programma Sven op 1. “Als het niet per se hoeft, ga niet”, aldus Koolmees, waarbij hij aansluit bij het eerdere advies van de ANWB.

Ook adviseert hij reizigers goed de informatie in de NS-app in de gaten te houden. “De kern van de storm komt pas in de loop van de middag.”

Op de website van de vervoerder staat dat de hinder door de storm op dit moment nog beperkt is. Donderdagochtend belandde er een boom op het traject tussen ‘s-Hertogenbosch en Oss, waardoor er minder treinen reden. Ook heeft de NS uit voorzorg de dienstregeling in Zeeland aangepast.

Reis vooraf plannen

Reizigers in de rest van het land kunnen ook vertraging oplopen, waarschuwt de vervoerder. “Plan je reis daarom kort voor vertrek.”

De NS wijst reizigers op de mogelijkheid geld terug te vragen als ze door de storm een langere reistijd hebben dan normaal. Bij meer dan een half uur vertraging krijgen ze de helft van de prijs van het treinkaartje terug. Wie meer dan een uur langer onderweg is, krijgt de volledige rit vergoed. Normaal gesproken doet de NS dit niet bij overmacht, zoals storm, maar de vervoerder maakt een uitzondering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties