Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 27 jan 2018 / 08:19 uur

Winkeliers mogen straks eigen openingstijden kiezen

Staatssecretaris Keijzer heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet wettelijk gaat regelen dat winkeliers zelf hun openingstijden mogen bepalen.

Eenzijdig veranderen

De NOS schrijft dat er hiermee een einde komt aan verplichte openingstijden en eventuele boetes voor winkeliers die de regels aan hun laars lappen.

Winkeliers blijven wel gebonden aan het contract dat ze hebben afgesloten met de verhuurders. „Afspraak is afspraak”, aldus Keijzer. De nieuwe regels zijn bedoeld om de winkeliers te beschermen tegen het eenzijdig veranderen van de regels.

Ontheffing

In Groningen werd een fietsenmaker onlangs een boete van 22.000 euro opgelegd door de Vereniging van Eigenaren (VvE) omdat hij niet elke zondag en koopavond zijn deuren wilde openen. De winkeliers in het winkelcentrum in Groningen zijn verplicht zich te houden aan de door VvE opgelegde openingstijden.

De winkeliers en de VvE in Groningen wisten uiteindelijk een compromis te sluiten. Kleine zelfstandigen kunnen daar nu een ontheffing krijgen van de verplichte openingstijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winkeliers mogen straks eigen openingstijden kiezen
Sluiten