Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2018 / 06:29 uur

Werknemer overleden na opsluiting in container

Een medewerker van een sportcentrum in het Gelderse Lochem is dinsdag op zijn werk om het leven gekomen door een ongeluk. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak samen met een collega vast te zitten in een zeecontainer met houtkorrels. Beiden werden daar onwel.

De brandweer brak de container open en haalde de twee eruit. Voor een van hen kwam de hulp helaas te laat, de andere medewerker ligt in het ziekenhuis. Burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve, sprak van een triest begin van het nieuwe jaar: „Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt.”

Inspectie

De Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) onderzoekt wat er is misgegaan, zo liet de gemeente weten. Zwem- en sportcentrum De Beemd werd na het incident gesloten.

De houtkorrels waren bedoeld als brandstof voor een kachel. Wie de slachtoffers precies zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werknemer overleden na opsluiting in container
Sluiten