Metro
Metro Nieuws 27 jan 2018 / 21:34 uur

Overstroming Parijs: honderden mensen geëvacueerd

In en om Parijs zijn zo’n 600 mensen geëvacueerd vanwege de hoge waterstand van de Seine. Sinds dinsdag staan delen van de Franse hoofdstad onder water, omdat het er dagenlang flink heeft geregend. Zondag bereikt de rivier naar verwachting de hoogste stand van 5,8 meter.

1910

In juni 2016 stond het water op 6,2 meter. De hoogste stand ooit werd in 1910 gemeten: toen stond het water op 8,5 meter.

De kades van de Seine zijn ondergelopen en het Louvre heeft een kelder met islamitische kunst gesloten. Ook zijn huizen onder water gelopen, is de elektriciteit op sommige plaatsen uitgevallen en zijn wegen afgesloten.

Klimaatveranderingen

Volgens loco-burgemeester Colombe Brossel moet er meer gebeuren om Parijs aan te passen aan de klimaatveranderingen. ,,Twee overstromingen van de Seine in minder dan twee jaar. We moeten de manier waarop we deze stad bouwen, veranderen”, zei hij tegen CNN.

https://twitter.com/tjekguru/status/956580413820100608

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overstroming Parijs: honderden mensen geëvacueerd
Sluiten