Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jan 2018 / 10:34 uur

Ook Rabobank getroffen door DDoS-aanval

Voor klanten van Rabobank is het maandag niet mogelijk om te mobiel bankieren, internetbankieren en gebruik te maken van iDeal. De bank is getroffen door verschillende DDoS aanvallen. Rabobank is de derde bank in drie dagen die hinder heeft van dit soort aanvallen.

Klantgegevens

Zaterdag en zondag werden ABN AMRO en ING ook getroffen door DDoS-aanvallen. Volgens de Rabobank hebben banken bijna iedere dag te maken met DDoS-aanvallen. Maar op dit moment zijn ze buitengewoon hevig. De bank benadrukt dat de gegevens van klanten veilig zijn.

Botnet

Bij een DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer zodat de server overbelast raakt en de website moeilijk of helemaal niet te bereiken is. DDoS-aanvallen lopen meestal via een botnet, een netwerk van gekaapte apparaten.

Die apparaten kunnen slecht beveiligde computers en scanners zijn, maar ook ‘slimme’ babyfoons, camera’s, thermostaten, deurbellen en zelfs waterkokers. Een aanval via een botnet is al voor een paar euro te koop via het darkweb, het ondergrondse deel van internet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Rabobank getroffen door DDoS-aanval
Sluiten