Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 jan 2018 / 05:16 uur

Man rijdt in op publiek: baby dood, 15 gewonden

Een hard rijdende auto is in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro ingereden op wandelaars die in groten getale aanwezig waren op het voetpad van de beroemde Copacabana. Een acht maanden oude baby overleefde het incident niet. Ook raakten zeker 15 mensen dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten.

Er is volgens de politie geen aanwijzing dat de auto opzettelijk op het publiek is ingereden. Volgens een lokale nieuwssite ontvluchtte de bestuurder van de auto de plaats van het ongeluk, maar werd hij al snel aangehouden. Het vermoeden is dat hij de aanrijding heeft veroorzaakt als gevolg van een epileptische aanval.

Fietspad

Ooggetuigen meldden dat de auto plotseling van zijn rijrichting afweek en daarbij dwars over een fietspad reed en daarna de voetgangers raakte. De plek is geliefd bij stadsbewoners en toeristen.

Eerder deze maand reed een man een auto met drie kinderen aan. Die hielden daar toen niets aan over. Alleen de bestuurder had destijds lichte verwondingen.

Reageer op artikel:
Man rijdt in op publiek: baby dood, 15 gewonden
Sluiten