Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jan 2018 / 15:50 uur

Hun/hen meest opgezochte taalvraag van 2017

Het correct toepassen van de Nederlandstalige grammatica blijft lastig. Gelukkig bestaat de website van het Genootschap Onze Taal om duidelijkheid te scheppen bij lastige taalvragen. De meest gestelde vraag van 2017 was wanneer je ‘hun’ of ‘hen’ gebruikt, 342.000 mensen zochten het antwoord op deze taalkwestie.

Acquisitie?

Ook werd de schrijfwijze van ‘ervan uitgaan’ behoorlijk vaak opgezocht: 187.000 keer. Verder was voor veel mensen de betekenis van de zin ‘acquisitie wordt niet op prijs gesteld’ een raadsel. Deze zin, die vaak onder vacatures te vinden is, werd 181.000 keer opgezocht en is vooral een waarschuwing voor headhunters die op commerciële basis kandidaten voor de vacature willen leveren.

De ongeveer 2500 taaladviezen van onzetaal.nl worden maandelijks door zo’n 700.000 bezoekers geraadpleegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hun/hen meest opgezochte taalvraag van 2017
Sluiten