Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 24 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Babyolifantje Ouwehands gedood door moeder

Het Afrikaanse olifantje dat afgelopen weekend in Ouwehands Dierenpark Rhenen werd geboren, is maandagavond overleden. De moeder van het olifantje zou het beestje zonder zichtbare aanleiding hebben aangevallen.

Oplettend en zorgzaam

Hoewel de moeder goed leek te reageren op de geboorte van haar baby Duna, die zij maar liefst 640 dagen in haar buik droeg, ging het na een paar dagen toch mis. „Olifant Duna toonde zich vanaf het begin een oplettende en zorgzame moeder. Dat is niet altijd vanzelfsprekend bij onervaren olifantenmoeders", schrijft de dierentuin. „Het kalf dronk goed en was zondag en maandag zelfs al volop bezig de stal te verkennen", vervolgen ze.

„Maandagavond echter veranderde de houding van de kersverse moeder radicaal: zonder zichtbare aanleiding viel zij haar eigen jong aan. ​​​​​​De aanwezige verzorgers waren machteloos. Zij konden het jong niet in bescherming nemen tegen haar agressieve moeder, die 3.000 kilo weegt. Het jong had een gebroken rug en daardoor een dwarslaesie van het ruggenmerg, waardoor euthanasie de enige optie was", schrijft de dierentuin.

Het plotselinge overlijden van de babyolifant doet de medewerkers van Ouwehands Dierenpark veel verdriet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.