Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 dec 2017 / 11:59 uur

Vier mannen aangehouden op verdenking van terrorisme

De politie heeft zondag in Rotterdam vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Het gaat om een 21-jarige man uit Vlaardingen, een 30-jarige Delftenaar, een 23-jarige man uit Gouda en een 29-jarige Zweed.

Het Landelijk Parket begon met een onderzoek in Nederland na het verkrijgen van informatie van een buitenlandse politiedienst over de mogelijke betrokkenheid bij terrorisme van de Zweed. Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket van het was er geen concrete aanwijzing voor een aanslag. „Maar in het voorkomen van een terreuraanslag nemen het OM en de politie geen enkel risico. Een aanwijzing kan voldoende zijn om in te grijpen”, aldus de woordvoerder.

De man uit Zweden kwam zondagmiddag aan met een vlucht uit Stockholm. Hij is vlak daarna met de drie anderen opgepakt.

Vier woningen doorzocht

Na de aanhouding van de mannen zijn vier woningen doorzocht. Twee daarvan bevonden zich in Vlaardingen, de andere stonden Delft en Gouda. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Wel is er beslag gelegd op gegevensdragers die verder worden onderzocht.

De vier mannen zitten vast en worden verhoord door de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vier mannen aangehouden op verdenking van terrorisme
Sluiten