Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 26 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Ruim helft Duitse asielzoekers trekt uitkering

Meer dan de helft van de vluchtelingen die twee jaar geleden Duitsland in mocht, heeft een uitkering. Van de miljoen mensen zit ruim 600.000 thuis met een uitkering.

Dat zijn gegevens die de Duitse steden en gemeenten zorgen baren. Tegenover de Westdeutsche Allgemeine Zeitung vertelt Gerd Landsberg, voorzitter van de Duitse steden- en gemeentebond. „Duitsland moet zich van de starre patronen losmaken en op nieuwe uitdagingen reageren met nieuwe concepten”

Landsberg constateert een schrijnende stijging in het aantal werkeloze vluchtelingen. Ten opzichte van 2016 zijn er in 2017 250.000 extra werkloze vluchtelingen bijgekomen. „Deze cijfers laten zien dat we ons nog behoorlijk moeten inspannen voordat de arbeidsmarktintegratie van vluchtelingen gelukt is."

Denemarken

Volgens Landsberg moet Duitsland het voorbeeld van andere landen volgen. Hij noemt als voorbeeld Denemarken, waar vluchtelingen binnen de kortste keren aan het werk gezet worden.

„In Denemarken worden de vluchtelingen zo snel mogelijk op de arbeidsmarkt gezet. De taalvaardigheid volgt dan snel", aldus de voorzitter van de Duitse steden- en gemeentebond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.