Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Krol gaat geen excuses aanbieden na ‘pistachegate’

Henk Krol begrijpt dat zijn optreden in de ‘pistachenootjesgate’ niet opperbest is geweest. De voorman van 50PLUS gooide onlangs een cadeau van de Iraanse ambassadeur (een zakje pistachenootjes) op beeld in de prullenbak.

Stap te ver

„Ik heb in mijn leven al zo vaak sorry gezegd, daar kan deze ook bij. Excuses aanbieden vind ik een stapje te ver”, vertelde Krol tegenover NOS Radio 1 Journaal. „Iran heeft niet de beste traditie als het gaat om vrouwenrechten, homorechten en überhaupt mensenrechten.”

Spijt heeft Krol ook niet echt, want in het parlement van Iran heeft het al tot de nodige discussie geleid. „Als ik zie dat het zelfs een discussie is geworden in het Iraanse parlement, dan denk ik: oei, je hebt dus wel een hele gevoelige snaar geraakt. En als dat het begin is van een discussie die zorgt voor iets beters, dan ben ik oprecht heel blij."

Exportproduct

Alle leden van de Tweede Kamer kregen onlangs een zakje met pistachenootjes in hun postvak. De nootjes zijn een van de grootste exportproducten van Iran, maar Krol kon het presentje niet heel erg waarderen en gooide het voor de camera’s van PowNews in de prullenbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.