Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 26 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Turkije neemt ‘wraak’ op Nederland door toeristen

Turkije heeft dinsdag via een aantal Nederlandse toeristen ‘wraak’ genomen voor eerdere controles van Turkse toeristen op het vliegveld. Dat meldt Dogan News Agency.

De controle is een reactie op een eerdere controle van Turkse toeristen in Nederland. Destijds werden Turkse toeristen op Schiphol gestopt en moesten ze hun bagage laten controleren door drugshonden voordat zij het land in mochten.

De controle van dinsdag in Turkije ging er eigenlijk vrijwel precies hetzelfde aan toe. De Nederlandse toeristen moesten hun bagage op Atatürk Airport door drugshonden laten controleren en werd pas daarna het land ingelaten.

Nederland niet eerste

Nederland is niet het eerste land dat de woede van Turkije wekt door drugscontroles uit te voeren.Ook Duitse en Oostenrijkse toeristen hebben al dergelijke ‘wraakacties’ meegemaakt.

Op de foto is bijvoorbeeld te zien hoe Turkse autoriteiten in oktober de tassen van Oostenrijkse passagiers doorzochten met drugshonden. Dat was in reactie op de controlers van Turkse passagiers op Schwechat Airport. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde die controle het „kwellen van passagiers" door de Oostenrijkse autoriteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.