Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 5 dec 2017 / 10:11 uur

Reisgenoten overleden Joey Hoffman bedreigd via FB

Björn (34) en Derya (24) Breukers zijn sinds een paar dagen terug in Nederland. Het stel mocht lange tijd Turkije niet verlaten vanwege de mysterieuze dood van hun reisgenoot Joey Hoffmann (21). Joey werd na een wekenlange vermissing op 14 augustus dood gevonden in Turkije. Een warm welkom heeft het tweetal niet gekregen, Björn is al duizend keer bedreigd op Facebook, omdat sommige mensen denken dat er meer is gebeurd dan wat ze verklaard hebben.

Na drie dagen vermist

Het witte busje waarmee Björn en Derya naar Turkije zijn gereisd staat voor hun deur in het Nederlandse Haaksbergen. „Derya zit even bij haar moeder. Ja hoor, het gaat goed met ons. Al ben ik duizend keer bedreigd op Facebook”, zegt Björn tegen het AD. Het stel was niet echt bevriend met Joey, ze kenden elkaar uit Haaksbergen en Joey paste weleens op hun hondje. Volgens Björn wilde Joey even met vakantie, het ging thuis niet helemaal lekker. Joey reisde met het stel mee naar Turkije, maar werd al na drie dagen vermist. Heel even werden Björn en Derya ook vermist, maar al snel doken zij op in de Turkse stad Ankara. Het tweetal werd twee weken lang ondervraagd door de Turkse politie en ook moest het helpen met zoeken.

Björn en Derya bleven lange tijd verdacht, maar volgens de Turkse autoriteiten is Joey aan een natuurlijke dood gestorven. Sinds ongeveer anderhalve maand mocht het echtpaar Turkije verlaten. En sinds een paar dagen zijn ze terug in Nederland, ze zijn teruggereisd met hetzelfde witte busje als waarmee ze naar Turkije zijn gereisd. Weinig mensen weten dat ze terug zijn in Nederland. Volgens Björn is er weinig mysterieus aan het verhaal, Joey had heimwee, was zo eigenwijs om een kortere route te nemen en is toen verdwaald.  „We kwamen van de plek waar we hadden overnacht, vlak bij de stad Silifke, waar we een stuk land bekeken. Wij zeiden nog: we moeten bij elkaar blijven.” Björn zegt dat veel mensen denken dat er meer is gebeurd en op Facebook krijgt hij meerdere bedreigingen van deze mensen.

Ook wordt er gedacht dat er drugs in het spel zou zijn. Björn laat aan het AD weten dat dat de grootste onzin is. „Denk je echt dat wij zo gek waren door al die Oost-Europese landen te rijden met drugs bij ons?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reisgenoten overleden Joey Hoffman bedreigd via FB
Sluiten